Wij leven voor onze dieren, onze dieren leven voor ons.

Vlees eten met dierenwelzijn op de eerste plaats, dat is onze visie. Niet alleen het geestelijke welzijn, maar ook het biologisch functioneren van de dieren staat bij ons in hoog aanzien. Voor zo ver dat nog gaat, proberen wij de omgeving aan te passen aan de dieren en niet andersom. Doordat onze dieren natuurlijk gedrag kunnen vertonen, is er minder sprake van verveling en hebben ze minder last van ziektes. De dieren bewegen meer en hun energieverbruik is dus vele male hoger. Ze groeien daardoor aanzienlijk langzamer dan hun soortgenoten in de industrie. Onze productie is laag, maar de kwaliteit daardoor des te hoger.

Naast een respectvol leven hoort ook de laatste stap in het leven van onze dieren op een stressloze en "humane" manier te verlopen. We vinden dit zo belangrijk dat we het hele proces hebben gevolgd van stal tot uitbenen en nog regelmatig kijken hoe het e.e.a. in zijn werk gaat.. De slager waar wij dit goede gevoel bij hebben en voor ons de dieren slacht, uitbeend en droge worsten maakt is Slagerij de Graaf in Nieuwleusen .

Naast vlees van respectvol gehouden dieren, geloven we ook in betere en smaakvollere groenten en fruit. Natuurlijke bemesting, geen pesticiden of andere invasieve ingrepen en bestuiving door onze eigen bijen dragen hier aan bij.

Zowel met onze dieren als met onze moestuin gaan we op veel punten veel verder dan biologisch. Biologisch vlees in de supermarkt is een hele mooie stap in de juiste richting, maar 1,3 m2 per vleesvarken voor een 3 sterren beter leven keurmerk staat bijvoorbeeld in schril contrast met onze ambities.


"Terug naar de tijd waarin tomaat nog naar tomaat smaakte en vlees niet volgespoten werd met water"